Menu

Magazyn „A nóż widelec”

Publikacje

Magazyn „A nóż widelec”

Magazyn „A nóż widelec” to zestaw ofert i przepisów kulinarnych udostępnionych przez organizacje pozarządowe, spółdzielnie młodych wegan, imigrantów czy panie z małych wiosek. Znalazły się tu przepisy na roladki oscypkowe, torcik bezowy z mango i granatem czy wyjątkowa receptura na syrop z mniszka lekarskiego. Publikacja jest skierowana do osób zajmujących się cateringiem w dużych firmach i tu ma być dystrybuowana, co da szansę przedsiębiorczym kucharkom i kucharzom na rozwój ich kulinarnych działalności.

Naszym celem było zaprojektowanie nowoczesnego i przyjaznego odbiorcy magazynu, który przekona swoją formą potencjalnych klientów, że fajnie i „modnie” jest zamówić na imprezę firmową manty lub szczawiową. Lekka i pełna powietrza makieta daje szansę wybrzmieć szlachetnej strukturze Munkena Print White’a. Na okładce zetknęliśmy delikatne w kolorystyce zdjęcie ze świeżym neonowym pantonem.

Projekt „A nóż widelec” ukaże się niebawem w publikacji „Food Book Design” wydanej przez ImagesPublishing z Szanghaju (książka dostępna będzie w języku angielskim i mandaryńskim).

Fundacja Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego, 2015
kierowniczka projektu: Natalia Baranowska; projektantka: Kalina Możdżyńska

Manuka
Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!